Květinový salón švadlenky Madlenky

Začátek: 9. 10. 2018 | 10.00
Konec: 9. 10. 2018 | 10.45
divadelní sál MKD
Vstupné: 70 Kč

vstupenky

Příběh z kouzelného květinového salónu švadlenky Madlenky, kde stužky zpívají a květy do šatů se všívají. Příběh laskavosti, touhy nedobré, která bude potrestána a lásky věčné, co bude naplněna.

Rodinné představení plné hudby a krásných snových obrazů.

Představení Květinový salón švadlenky Madlenky je určeno pro malého i velkého diváka. Představení v duchu starých filmů s krásnou mluvou, snovými obrazy a zpěvy (za doprovodu akordeonu) znějícími jakoby ze starých rádií a telefonů diváka přenese do doby, kdy práce rukou byla nejběžnější. Díky výtvarnému zpracování se divák setká se starobylým zařízením a s věcmi potřebnými k práci švadleny. Neboť jde o kouzelný salón, setkáme se s bytostmi jako je škodič Špulkovník, Krejčovská panna, Květinová víla. Květinový salón se proslaví tím, že švadlenka Madlenka všívá do šatů živé květy, ty prozradí, jaké jsou myšlenky zákazníků. Když jsou dobré, květiny kvetou a voní, nedobré myšlenky způsobí, že květiny uvadnou. Švadlenka tedy působí jako léčitelka a my můžeme sledovat proměnu zákazníků a uvědomit si jak velkou sílu má naše myšlení a jak ovlivňuje dění kolem nás.

Příběh je vystaven tak, aby si tříleté, zrající dítě, nebo dospělý člověk uvědomil jak velkou moc má naše myšlenka a konání ve světě, který nás obklopuje. Toto poselství je předáváno jemnou, groteskní a hravou formou.

scéna a kostýmy: Magdalena Koděrová-Prousková

scénář a režie: Mona Šiška

Hrají a zpívají:

Lenka Chaloupka Hušková, Mona Šiška, Anna Křivská, Rosalie Šišková

"Více o souboru":http://www.pruhovanepanenky.cz/

"Video z představení":https://www.youtube.com/watch?v=wryVPlr-S1E


Foto z představení

Foto z představení Foto z představení

Foto z představení

Partneři

Podporovatelé a partneři Mekuc:

mesto-melnik           

 

Partneři programu Mekuc v létě nespí:

 

Mediální partneři Mekuc:

melnicka-radnice         region-cesky_rozhlas  

Spolupráce:

        Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR   

Zpět nahoru