Recitál Yukiko Kinjo a Petra Smetáčka

Začátek: 9. 10. 2018 | 19.00
Konec: 9. 10. 2018 | 20.30
taneční sál MKD
Vstupné: 180 Kč

vstupenky

Recitál vynikající japonské sopranistky, sólistky českého Národního divadla, Yukiko Kinjo za klavírního doprovodu na Mělníku dobře známého Petra Smetáčka.

V programu zazní světové operní árie, česká písňová tvorba a skladby Petra Smetáčka.

Yukiko Kinjo

Zpěv studovala v Japonsku (Univerzita Ryukyu), Itálii (hudební akademie v Miláně, konzervatoř v Parmě u Lucetty Bizzi, letní pěvecký kurz Mirelly Freni) a Praze (Pražská konzervatoř u Jiřího Kotouče). Ještě během studií obdržela několik ocenění na Mezinárodní pěvecké soutěži Antonína Dvořáka v Karlových Varech a debutovala rolí Adiny (G. Donizetti: Nápoj lásky) v Libereckém divadle F. X. Šaldy.

Následně získala angažmá v pražském Národním divadle, kde od roku 2012 ztvárnila celou řadu rolí, aktuálně jsou to: Pamina (W. A. Mozart: Kouzelná flétna), Susanna (W. A. Mozart: Figarova svatba), Donna Anna a Zerlina (W. A. Mozart: Don Giovanni), Liu (G. Puccini: Turandot), Mařenka (E. Humperdinck: Jeníček a Mařenka), Clorinda (G. Rossini: Popelka), První žínka (A. Dvořák: Rusalka), Múza (M. O. Štědroň: Don Hrabal), Oscar (G. Verdi: Maškarní ples), Sophie (J. Massenet: Werther) a Marcellina (L. van Beethoven: Fidelio).

Od téže sezóny zpívá na otáčivém hledišti v Českém Krumlově, zde doposud interpretovala postavy Gildy (G. Verdi: Rigoletto), Micaëly (G. Bizet: Carmen) a Leonory (G. Verdi: Trubadúr) - za posledně jmenovanou navíc letos získala diváckou cenu Jihočeské Thálie.

Kromě toho vystupuje rovněž koncertně, např.: A. Vivaldi: Gloria; W. A. Mozart: Requiem a Velká mše c-moll; J. Haydn: Stabat Mater a Stvoření; G. F. Händel: Mesiáš; L. van Beethoven: IX. Sinfonie; A. Dvořák: Stabat Mater a Te Deum; F. Poulenc: Stabat Mater; F. Mendelssohn: Lobgesang (Pražské jaro) a B. Martinů: Kytice (Suntory Hall Tokio).

Petr Smetáček

Skladatelem, aranžér, multi-instrumentalista (především však klavírista), kapelník souborů LOS RUMBEROS a v neposlední řadě též pedagog. V roce 2010 úspěšně završil šestileté studium skladby na pražské Konzervatoři Jaroslava Ježka ve třídě fenomenálního Karla Růžičky st. Již během školních let se začlenil do profesionálního hudebního světa četnými angažmá, např. v opeře Beng! (Národní divadlo) či v německém muzikálu Mambo Mambo (Berlín). Současně se zakončením studia rovněž vydal své debutové CD Afro Cuban Suite, které je vůbec prvním českým autorským nosičem v žánru označovaném jako salsa. Na tu se specializuje, ovšem s chutí se zapojuje též do projektů odlišných zaměření, zejména klasických či jazzových. Slýchat ho tak můžete v četných sestavách na pódiích domácích i zahraničních (Francie, Německo, Rakousko, Slovensko, Turecko ad.). V roce 2012 natočil společně s hudebníky z Kuby, Peru a Čech komornější CD Los Rumberos Trio, jehož publikování se ujalo prestižní vydavatelství Českého rozhlasu, RADIOSERVIS. Na sklonku následujícího roku se stal firemním hráčem proslulého výrobce perkusí PEARL v České republice. V letech 2014 a 2016 publikoval prostřednictvím významného hudebního nakladatelství Muzikus dvě knižní práce: Afro-kubánská hudba aneb mnoho příchutí salsy a Salsové hrátky. Od dubna 2017 učí a korepetuje na ZUŠ Slaný, externě též vyučuje na pražské ZUŠ Donovalská. Mezi jeho nejnovější projekty patří spolupráce s peruánským perkusistou Carlem Zegarrou a japonskou operní zpěvačkou Yukiko Kinjo.

"Více o interpretovi - Yukiko Kinjo":http://www.yukikokinjo.com/cz/

"Více o interpretovi - Petr Smetáček":http://www.petrsmetacek.com/

"VSTUPENKY ON-LINE":https://vstupenky-mekuc.cz/m%C4%9Blnick%C3%A9%20kulturn%C3%AD%20centrum/standard/Hall/Index/3397/meKGtJbb6bA_rov__xcodex_AGA1gFbU4wjsq3Sj61vwa5maoV_com_MJU_com_poKdpsA__


Partneři

Podporovatelé a partneři Mekuc:

mesto-melnik           

 

Partneři programu Mekuc v létě nespí:

 

Mediální partneři Mekuc:

melnicka-radnice         region-cesky_rozhlas  

Spolupráce:

        Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR   

Zpět nahoru