Férová snídaně NaZemi

Začátek: 13. 5. 2017 | 10.00
Konec: 13. 5. 2017 | 12.00
Vstupné: zdarma

vstupenky

V sobotu 13. května dopoledne se ve nejrůznějších koutech Česka všichni podporovatelé produktů, při jejichž výrobě nebyla porušována lidská práva, poškozováno životní prostředí či zneužita dětská práce mohou zapojit do už 6. ročníku piknikového happeningu Férová snídaně NaZemi. Při něm místní fanoušci fair trade společně posnídají na veřejném místě, aby netradičním způsobem oslavili Světový den pro fair trade. Na Mělníku se Férová snídaně NaZemi pořádá pod záštitou Mekuc od 10 do 12 hodin na trávníků u sochy Karla IV. v blízkosti Městské knihovny, kam se také v případě nepříznivého počasí celý piknik přesune. Účastníci si na snídani přináší vlastní dobroty, ať už fairtradové či doma připravené z fairtradových surovin, nebo lokální, jako sýry, med, zeleninu Tipem pro účastníky je vydat se na Férovou snídani přes náměstí Míru, kde budou právě probíhat jako každou sobotu farmářské trhy – protože i lokální pochutiny chutnají nejlépe co nejčerstvější.

U příležitosti Férové snídaně bude zároveň slavnostně otevřena mělnická Semínkovna, místo, kde lidé mohou mezi sebou bezplatně sdílet osivo ze svých zahrádek. Děti si budou moci vyrobit květinové semínkové bomby, kterými pak na závěr vezmou centrum města útokem, aby v létě Mělník rozkvetl všemi barvami.

Milým hostem bude Milli Janatková, která v rámci slavnostního otevření Semínkovny vystoupí v 11 hod a představí své nové album a projekt „Mým kořenům“.

Přijďte férově posnídat, poslechnout si koncert a odnést si první semínka!


Partneři

Podporovatelé a partneři Mekuc:

mesto-melnik           

 

Partneři programu Mekuc v létě nespí:

 

Mediální partneři Mekuc:

melnicka-radnice         region-cesky_rozhlas  

Spolupráce:

        Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR   

Zpět nahoru