Klarinetový recitál Anny Paulové

Začátek: 19. 4. 2017 | 19.30
Konec: 19. 4. 2017 | 21.00
taneční sál MKD
Vstupné: 150 Kč

vstupenky

Anna Paulová

Klarinetistka Anna Paulová (nar. 1993) získala 2. cenu a titul laureáta na Mezinárodní hudební soutěži Pražské jaro v květnu 2015. V červnu 2014 vystoupila jako sólistka s Českou filharmonií pod vedením Jiřího Bělohlávka. Studentka 2. ročníku Akademie múzických umění v Praze na sebe upozorňovala od dětství na národních i mezinárodních soutěžích, kde získávala nejvyšší ocenění.

Je držitelkou řady cen z národních a mezinárodních soutěží. Získala dvě první ceny na celostátní soutěži ZUŠ (2006, 2009), 1 .cenu na Soutěži Konzervatoře Plzeň (2009), 1. cenu na Soutěži konzervatoří v Ostravě, 1. cenu na mezinárodní klarinetové soutěži Marco Fiorindo v Turíně-Itálie (2009), 1. cenu na mezinárodní klarinetové soutěži v Kršku-Slovinsko, 1. cenu na mezinárodní klarinetové soutěži Markneukirchener Wettbewerb für junge Instrumentalisten - Německo, 1. cenu na Mezinárodní soutěži dechových dřevěných nástrojů ve Wroclawi - Polsko (2010), 2. cenu na soutěži Pro Bohemia v kategorii všech dechových dřevěných nástrojů, 1. cenu na mezinárodní klarinetové soutěži Giacomo Mensi v Breno - Itálie (2011), 1. cenu na soutěži Yamaha Stipendium pro dřevěné dechové nástroje (2012) a stala se finalistkou soutěže pro mladé hudebníky Oldenburg-Německo (2013).

Největším úspěchem Anny Paulové je 2. cena a titul laureáta na Mezinárodní hudební soutěži Pražské jaro v květnu 2015, kde získala ještě řadu zvláštních cen, včetně Ceny Nadace Bohuslava Martinů, Ceny Nadace Gideona Kleina a Ceny pro nejúspěšnějšího českého účastníka celé soutěže.

Jako sólistka vystoupila s Pražskou komorní filharmonií, Talichovou komorní filharmonií, Symfonickým orchestrem Pražské konzervatoře, Hodonínským symfonickým orchestrem, Polskou komorní filharmonií Sopot, Orchestra Sinfonica Città di Grosseto a Inter Camerata komorní orchestr Wroclaw.

Patří k vítězům konkurzu Zahraj si s Českou filharmonií a v červnu 2014 vystoupila jako sólistka s Českou filharmonií pod taktovkou Jiřího Bělohlávka.

Na klarinet začala hrát v jedenácti letech u Karla Mezery. V patnácti letech vystoupila jako sólistka s Pražskou komorní filharmonií pod vedením Leoše Svárovského. Od roku 2009 studovala na Pražské konzervatoři u prof. Milana Poláka a prof. Ludmily Peterkové. Od roku 2010 docházela ke konzultacím k prof. Jiřímu Hlaváčovi na AMU v Praze. Od října 2013 studuje na Akademii múzických umění v Praze v klarinetové třídě prof. Jiřího Hlaváče a prof. Vlastimila Mareše.

Pravidelně se zúčastňuje mistrovských kurzů (Philippe Berrod, Paul Meyer, Michel Lethiec, Sabine Meyer, Reiner Wehle, Karl Leister, Wenzel Fuchs, Michael Rusinek, Jan Jakub Bokun, Thomas Martin). Zúčastnila se Pražských klarinetových dnů a Mezinárodního klarinetového festivalu v Žirovnici, Klarinetových kurzů Ludmily Peterkové, Mezinárodní letní akademie Praha-Vídeň-Budapešť ISA-Rakousko (Sharon Kam, Jiří Hlaváč, François Benda), Clarimania 2011-Wroclaw, kurzů na Conservatoire á rayonnement régional de Paris u Francka Ameta, Summer Campus 2013 Rostock- Německo (Shirley Brill) a Dartington International Summer School 2014 – Anglie (Chen Halevi).

Účinkují:

Anna Paulová - klarinet

Marek Kozák - klavír

Program:

Robert Schumann: Fantazijní kusy pro klarinet a klavír, Op. 73

Zart und mit Ausdruck | Lebhaft, leicht | Rasch und mit Feuer

Karel Husa: Tři studie pro sólový klarinet

I. Mountain Bird | II. Poignant Song | III. Relentless Machine

Bedřich Smetana: Koncertní etuda ,,Na břehu mořském'', Op. 17

Claude Debussy: Première Rhapsodie

Carl Maria von Weber: Concertino Es dur, op. 26

Wolfgang Amadeus Mozart: Schon lacht der holde Frühling KV 580, arr. Andreas N. Tarkmann

Johannes Brahms : Sonáta pro klarinet a klavír č.2 Es dur, Op. 120/2

Allegro amabile | Allegro appassionato | Andante con moto - Allegro


Partneři

Podporovatelé a partneři Mekuc:

mesto-melnik           

 

Partneři programu Mekuc v létě nespí:

 

Mediální partneři Mekuc:

melnicka-radnice         region-cesky_rozhlas  

Spolupráce:

        Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR   

Zpět nahoru