Koncert Beaty Bocek

Začátek: 2. 4. 2016 | 19.30
Konec: 2. 4. 2016 | 21.00
Vstupné: zdarma

vstupenky

Beata Bocek je textařka, zpěvačka a skladatelka pocházející z Českého Těšína.

Její hudba je melodická, propletená emocemi. V textech se můžeme setkat s duchovní, duševní tak přírodní tématikou. Beata taktéž využívá zvukomalebnosti polského jazyka, ve kterém je většina jejich textů. Jednoduchost hry na kytaru ale barvitost a hloubka hlasu se navzájem výrazně doplňují.

V galerii Ve Věži představí Beata Bocek své nové album „O Tobje".

"Album je výpovědí mých příběhů zachycených od roku 2012. Všechno v jedné skříni, kde leží i zápisník emocí, lásky, smutku, slz, strachu, ale i naděje a víry, že vše, čím jsem si prošla a co mě trápilo, mě posunulo dál," dodává Beata.

Ať už hudbu nového alba Beaty Bocek označíme jako world folk, art folk nebo novodobý folk rock, nikdy se nestrefíme přesně. Cítíme kořeny ve slezském a valašském folkloru i zúročení široké posluchačské zkušenosti mladé ženy s otevřenou myslí, které bude letos třiatřicet let: rock, freak folk, šanson, filmová a scénická hudba nejrůznějšího ražení, pouliční popěvky i muzika vzdálených krajů. Sama cestovala po Indii, Novém Zélandu a dalších zemích.

To vše je propojeno odzbrojující skromností autorky, vyjádřené nejen obsahem písní a mottem alba (Lehkost života, žít z mála – zdroj obyčejné radosti), ale i jejím neposedným životním příběhem a pokorou k okolním hodnotám. „Můj svět prostor volný“, jak vyjadřuje titul jedné z písní.

Koncert hudebně doprovodí Christoffer Strandh ze Švédska.

Více na:"http://www.beatabocek.com/":http://www.beatabocek.com/

Koncert se uskuteční v rámci cyklu World music Ve Věži II.

Vstupné dobrovolné


Partneři

Podporovatelé a partneři Mekuc:

mesto-melnik           

 

Partneři programu Mekuc v létě nespí:

 

Mediální partneři Mekuc:

melnicka-radnice         region-cesky_rozhlas  

Spolupráce:

        Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR   

Zpět nahoru