Koncert Habub

Začátek: 19. 3. 2016 | 19.30
Konec: 19. 3. 2016 | 21.00
Vstupné: zdarma

vstupenky

Základem kapely Habub jsou Marwan Al Solaiman a profesionální perkusista Jiří Pělucha. Hudebníci hrají arabský folk a klasiku ve stylu Baladi, Raks Sharki, Drum Solo, Tribal a Belly Dance na tradiční arabské nástroje jako jsou např. arabská loutna, darbuka (perkusní nástroj), bendir (rámový buben), riq (tamburína) nebo arabská flétna.

Marwan Alsolaiman

Pochází ze Sýrie a do České republiky přijel v roce 1982, aby zde studoval na stavební fakultě ČVUT. Po dokončení studia v roce 1989 odjel zpět do Sýrie, ale vrátil se v roce 1997. Od té doby žije, pracuje a vystupuje v ČR. Jeho hlavním zaměstnáním je výuka fyziky, arabštiny a češtiny pro cizince.

V roce 1997 založil v Praze vůbec první arabskou hudební skupinu v Čechách, se kterou dodnes hraje. Krom toho účinkuje s českou kapelou hrající středověkou hudbu a pořádá dětské arabské workshopy.

Marwan hraje na tyto původní arabské nástroje: loutnu, kánůn, arabskou flétnu, arabské ploché bubny a tamburíny.

Jiří Pělucha

Profesionální perkusionista, který hrál v dechovém orchestru Ostravan a dixielandové kapele Žízeň. Poté zabrousil do undergroundu se skupinou Z Veselého světa a je spoluzakladatelem hudební latinsko-americké skupiny Caribe.

V současné době příležitostně účinkuje se Zoranem Gajičem a se skupinou Los Amigos, která hraje na společenských akcích a svatbách. Poslední roky spolupracoval s orientální tanečnicí, kterou doprovázel na arabský buben darbuka při jejích kurzech, seminářích a vystoupeních. Ovládá také hru na conga, bonga, timbales, guiro, cajon a další perkusní nástroje na které vyučuje v Praze.

Více na:"http://www.habub.cz/":http://www.habub.cz/

Koncert se uskuteční v rámci cyklu World music Ve Věži II.

Vstupné dobrovolné


Jiří Pělucha Marwan l Solaiman

Partneři

Podporovatelé a partneři Mekuc:

mesto-melnik           

 

Partneři programu Mekuc v létě nespí:

 

Mediální partneři Mekuc:

melnicka-radnice         region-cesky_rozhlas  

Spolupráce:

        Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR   

Zpět nahoru