Keňa a Tanzánie - ráj pod Kilimandžárem

Začátek: 22. 2. 2016 | 18.00
Konec: 22. 2. 2016 | 19.30
hudební sál MKD
Vstupné: 80 Kč

vstupenky

Přednáška cestovatele a fotografa Václava Šilhy

"Vyjde-li v červenavém úsvitu z houštiny lev a dunivě zařve, i za padesát let se lidem sevře srdce. Bez ohledu na to, zda budou mluvit anglicky, svahilsky nebo německy. Budou stát oněmělí a hledat ruku souseda, spatří-li poprvé v životě, jak dvacet tisíc zeber táhne nekonečnou stepí..."

Čas, který fotograf a cestovatel Václav Šilha celkem strávil v Africe, se už nepočítá na dny nebo měsíce, ale na roky. V Keni a Tanzánii pracuje pravidelně od roku 2002. Za tu dobu zaznamenal stovky příběhů, které se odehrávají ve zdejší divočině. Nechybí ani příběhy lidí, kteří žijí s přírodou v těsném kontaktu. Nevyhýbá se ani tématům sužujícím černý kontinent, jakými jsou například chudoba nebo otázky týkající se ochrany životního prostředí. Přesto ale bylo vždy jeho hlavním cílem ukazovat především krásu tohoto jedinečného kouta světa. Známé jsou zejména jeho fotografie velké migrace pakoňů ze Serengeti, na kterých s přestávkami pracoval více jak deset let.

Jedno z nejkrásnějších míst planety přiblíží Václav Šilha zájemcům prostřednictvím fotografií, videoukázek a příběhů. Nebude chybět ani série snímků zachycujících útok hrošího stáda na krokodýla, které před časem oblétly celý svět.

"více informací":http://www.photo-silha.cz/


foto: Václav Šilha

Václav Šilha foto: Václav Šilha

foto: Václav Šilha

Partneři

Podporovatelé a partneři Mekuc:

mesto-melnik           

 

Partneři programu Mekuc v létě nespí:

 

Mediální partneři Mekuc:

melnicka-radnice         region-cesky_rozhlas  

Spolupráce:

        Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR   

Zpět nahoru