Petr Slavík • Blízká setkání

Začátek: 6. 11. 2015 | 18.00
Konec: 6. 11. 2015 | 19.30
divadelní sál MKD
Vstupné: 80 Kč

vstupenky

Jak dlouho vzniká kniha o divoké přírodě a kolik procestoval autor zemí, než spatřila světlo světa? Přijďte si poslechnout vyprávění profesionálního fotografa přírody, mělnického rodáka Petra Slavíka o dobrodružstvích v horách Montany, v zasněžené tajze ruského Dálného východu nebo na březích řeky Khwai v severní Botswaně. Pokud se chcete dozvědět, jak se leží pod grizzlym, co cítíte, když se ztratíte v Andách nebo kde se fotí jaguár, je přednáška i jeho nová kniha určena právě Vám. Můžete se těšit i na autorské čtení, křest knihy a autogramiádu.

Petr Slavík, fotograf divočiny, cestuje, aby viděl a vyfotografoval zvířata v jejich přirozeném prostředí. Protože se životní prostor pro zvířata vlivem člověka stále ztenčuje, vedou jeho expedice především za ohroženými druhy. Horské gorily v Ugandě, sibiřský tygr na ruském Dálném východě, nártouni v zelené džungli Filipín, harpyje, mystický dravec Venezuely… Petr je autorem několika publikací, držitelem mezinárodních ocenění za své snímky a organizátorem expedic za faunou tohoto světa.

Přestože je Petr Slavík zaměřením fotograf divočiny, nevyhýbá se ani jiným tématům. Na jedné z jeho afrických cest vznikl humanitární projekt „Dětský svět bez hranic“. Stejnojmenná výstava v Nostickém paláci podpořila pobyt sociálních pracovníků v zambijské Lusace.

„Život je opravdu jen cesta a my věční poutníci, hledači krás a dobrodružství“, říká o svém putování za opravdovou divočinou, ale není mu lhostejný ani život zvířat chovaných v zajetí. Úzce spolupracuje se Zoo Ústí nad Labem. Je autorem knihy „Divoká srdce“, která představuje její obyvatele. Zoologické zahrady považuje za zařízení sloužící k nápravě lidských chyb. „Až člověk přestane narušovat životní prostor ostatních tvorů, nebude třeba mříží k záchraně druhů“, říká Petr Slavík a mizí se svým fotoaparátem do některého z dalších míst naší divoké planety.

Jeho životní krédem je: „Jdi tak, abys nepošlapal!“

Mezinárodní ocenění:

Glanzlichter 2009 - highlights - Mammals

DPOTY 2010 - commended - Wildlife

Glanzlichter 2012 - highlights - Artists on Wings

Trierenberg Super Cirquit 2011 - Golden Medail

Oasis Photo Contest 2011 - Silver Medail

Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year 2013 - final round

"Více o autorovi":http://petrslavik.eu/

"VSTUPENKY ON-LINE":http://vstupenky-mekuc.cz/TitleList


Titulní strana knihy

Autor fotografií Petr Slavík Foto Petr Slavík Foto Petr Slavík Foto Petr Slavík Foto Petr Slavík

Titulní strana knihy

Partneři

Podporovatelé a partneři Mekuc:

mesto-melnik           

 

Partneři programu Mekuc v létě nespí:

 

Mediální partneři Mekuc:

melnicka-radnice         region-cesky_rozhlas  

Spolupráce:

        Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR   

Zpět nahoru