Film mekuc: Single Man

Začátek: 3. 10. 2015 | 19.00
Konec: 3. 10. 2015 | 21.00
Dům služeb (nám. Karla IV. 3359)
Vstupné: zdarma

vstupenky

Režie: Tom Ford

Anglicky s českými titulky | nevhodné do 12 let

Profesor George Falconer (Colin Firth) je vyschlou řekou. Po smrti svého dlouholetého partnera (Matthew Goode) nemůže přijít životu na chuť. Nezvedá telefony, zůstává v kontaktu pouze s jedinou kamarádkou (Julianne Moore) a svět se pro něj stal jen nepříjemnou rutinou. Každý den začíná s jedním cílem: nějak jej protrpět do dalšího. Dnešní den ale bude jiný. Všechno to skončí a nebo znovu ucítí smysl a chuť do života.

Single Man režiséra Toma Forda, původně módního návrháře stojícím za oživením značek Gucci a Yves Saint Laurent, je příběhem o lásce a osamění, zdánlivě bezejmenných okamžicích a záblescích smyslu života. Filmově nádherné zpracování "padne" jako na míru šitý oblek.

"Single Man je krásný melancholický film, který podle mě dokáže spojit diváky i zcela rozdílného vkusu či nároků. Třebaže byl natočený v Hollywoodu a hrají v něm hvězdy prvního řádu, neútočí na city lacinou vyumělkovaností. Tato výjimečná filmová adaptace stejnojmenné Isherwoodovy novely má své přednosti jednak ve famózním Colinu Firthovi v hlavní roli, jednak v hypnotické režii debutanta Toma Forda. Příběh lidské samoty uprostřed barevné a bezstarostné Ameriky začátku 60. let je zde líčen s obrazovou spiritualitou, která bere dech."

Zuzana Pudilová, Aerofilms

"Více informací o filmu":http://www.aerofilms.cz/filmy/154-Single-Man/

Projekce je součástí programu "DNŮ ARCHITEKTURY MĚLNÍK 2015":http://denarchitektury.cz/index.php/program-2015/mesto/M%C4%9Bln%C3%ADk.html

"Film mekuc":http://www.mekuc.cz/stranka/melnicke-kulturni-centrum/film-mekuc/


Partneři

Podporovatelé a partneři Mekuc:

mesto-melnik           

 

Partneři programu Mekuc v létě nespí:

 

Mediální partneři Mekuc:

melnicka-radnice         region-cesky_rozhlas  

Spolupráce:

        Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR   

Zpět nahoru